We moeten anders leren denken, want we hebben ons van alles aan laten praten.

Eigenlijk heb je talent voor alles, maar hebben we alles in hokjes gestopt en ben je gaan geloven dat je een bepaald talent hebt of zelfs een bepaalde identiteit (introvert, extravert, gevoelsmens, een mensenmens, een alfa, een beta) of ben je gaan geloven dat je een bepaald leven hebt (koophuis, getrouwd, baan). Op latere leeftijd ga je jezelf opnieuw uitvinden en ineens naar Santiago lopen, aquarelleren en doe je verwoedde pogingen om uit je hokje te klimmen. En op nóg latere leeftijd wordt je steeds opstandiger. Bejaarden zijn heerlijk zichzelf.

Want het blijkt dat je hokje te klein is. Het blijkt dat je na je opleiding helemaal niet klaar bent met leren. Het blijkt dat er nog veel meer in jou zit. Hele andere dingen. Het blijkt dat je niet 1 persoon bent maar, dat er nog veel meer personen in je zitten.

Ik zou een goede detective zijn …

Ik heb ontdekt dat ik een goede advocaat of detective zou zijn, terwijl ik in de theaterwereld zit. Wie had dat nou gedacht? Ik advocaat? Ja. Omdat mijn hang naar de oplossing zo groot is kan ik uren blijven zoeken, als een detective, naar een gaatje voor een nieuw onverwoestbaar argument of slimme oplossing. Ik heb een ongelooflijke drang om slim te willen zijn. In de zin van dat je iedereen te slim af bent, maar dan op zo’n manier dat men denkt: Jeetje dat had ik zelf ook kunnen bedenken.

Vroeger had je je hele leven 1 beroep tegenwoordig zijn mensen acteur, schrijver, presentator, dj en coach tegelijk. Vroeger had je talent voor schrijven en werd je auteur, tegenwoordig heeft zo ongeveer iedereen al een eigen boek geschreven. Vroeger ging je iets leren en als je het dan kon dan ging je het daarna uitvoeren, tegenwoordig leer je iets terwijl het al een betaalde opdracht is, of geef je een workshop in iets wat je zelf nog aan het ontdekken bent.

4-urige werkweek?

Het blijkt zo te zijn dat je je hele leven kan omgooien door bijvoorbeeld naar een 4- urige werkweek te streven. En het kan. Lees dan gratis dit verfrissende boek van iemand die alles op zijn kop heeft gezet en anders is gaan denken.

En wat heeft dit eigenlijk met Humor in Bedrijf te maken? Onze Creativiteitsshow gaat over jezelf opnieuw uitvinden, vandaar. Kijk opnieuw met een frisse blik naar jezelf, je werk, je leven, je familie en bekijk wat je nu nog steeds doet omdat je je dat ooit heb laten aanpraten en daag jezelf uit om een beetje anders te denken. Verras jezelf.

Groetjes Malinca.

Malinca Verwiel is regisseur van cabaretiers (o.a Claudia de Breij) en personal humorcoach in het bedrijfsleven, hier staat een mooi overzichtje over haar.

error: Content is protected !!