Ik dacht: ik moet ook maar eens op zoek gaan naar een coach. Omdat het altijd goed is om te spiegelen, omdat je altijd weer wat kan leren en ook om goed voor mezelf te zorgen. Ik trakteer mezelf op een coach. En ik dacht ik ga net zo lang door totdat ik er een gevonden heb waar ik helemaal blij mee ben. En in mijn zoektocht kwam ik verrassend veel mensen tegen die incapabel zijn, hierbij een kleine bloemlezing van het onbeschermde beroep van coach en de mogelijke manieren waarop je iets kan verprutsen.

  • De eerste coach ging op alles heel problematisch in waardoor we totaal verdwaalden en ik na afloop met 14 problemen buiten stond.
  • Nummer 2 was heel leuk intuïtief aan het interrumperen en praatte door mij heen en moest nog leren luisteren.
  • De derde werkte met onduidelijk prijzen, ging als een kunstschilder op een flapover te keer en was planloos.
  • De vierde coach had zijn praktijk in een bovenkamer in een rijtjeshuis waar het naar hond rook en die het nodig vond om te vertellen dat ie in zijn leven bij het beëindigen van zijn relaties al 3 x met niks op straat stond.
  • Nummer 5 was spiritueel waardoor ja soms nee was en nee soms ja en ik soms niet meer wist wat hij bedoelde en steeds dacht wat heeft hij nou eigenlijk gezegd?
  • Nummer 6 had het graag over zichzelf en was meer een provocerende coach die het leuk vond om nog meer chaos te creëren.
  • Nummer 7 probeerde me te overtuigen van mijn drang tot perfectionisme, terwijl ik mezelf daar helemaal niet in herken.

Toen gaf ik het op.

Op dit moment heb ik nog steeds geen coach. Dus dacht ik laat ik het dan maar zelf gaan doen. Het goede voorbeeld geven. Een coach die anderen geen problemen aanpraat, maar empowered.

Klik hier naar het artikel van muurbloempje tot komiek. Hoe ik een directeur van een internationaal innovatief bedrijf coach als humorcoach.

Malinca Verwiel is regisseur van cabaretiers (o.a Claudia de Breij) en personal humorcoach in het bedrijfsleven, hier staat een mooi overzichtje over haar.

error: Content is protected !!